Methode van Dorn en Breuss massage

De Dorn techniek is ontwikkeld door een boer uit Beieren, Dieter Dorn. Hij werd na zich vertilt te hebben aan een zware boomstam geholpen door een dorpsgenoot. Met behulp van een simpele duimdruk werd hij weer op de been geholpen. Dieter Dorn leerde deze methode van hem en er ontstond de “Methode ven Dorn”

De methode van Dorn is een zachte manier om wervels en gewrichten te corrigeren. Daardoor wordt een eventueel beenlengte verschil verholpen.

Dat is de basis waar in eerste instantie naar gekeken wordt

De scheefstand van het bekken heeft natuurlijk gevolgen voor de stand van beenderen en gewrichten in je hele lichaam. Zij moeten zich aanpassen aan die scheefstand.

Alle wervels en gewrichten worden bekeken en indien nodig gecorrigeerd door het drukken met een duim en de cliënt pendelt met een been of arm na gelang de wervel die gecorrigeerd wordt. Het gebruik van st Jansolie zorgt ervoor dat het bindweefsel soepel wordt.

Na drie behandelingen in ca. een maand tijd zijn de resultaten waar te nemen.

Na elke behandeling moeten er minimaal 10 dagen tussen zitten om het lichaam de tijd te gunnen om zich aan de nieuwe situatie aan te passen.

Het is ook aan te raden om na de behandeling je lichaam rust te geven en niet direct fysiek zware arbeid te verrichten

Veel water drinken is van belang. Dit omdat net als bij een massage de losgekomen afvalstoffen afgevoerd moet worden.

De correctie heeft ook energetische gevolgen waardoor je ook daar veranderingen in kunt gaan zien.

In de praktijk wordt je ook geleerd hoe je zelf hulp oefeningen kunt doen. Dit om te voorkomen dat er opnieuw scheefstand ontstaat nadat de correctie is uitgevoerd.

Na de Dorn behandeling kan al dan niet de Breuss massage uitgevoerd worden.

De breuss massage bestaat uit lichte strijkende bewegingen over de rug en wervelkolom en gebruik van voldoende St Jansolie, waardoor de wervels en het weefsel eromheen kunnen ontspannen. Op het einde wordt zijde papier op de rug gelegd om de massage mee af te sluiten.

Methode kan toegepast worden bij:

Rugpijn, scoliose, bekken instabiliteit, hoofdpijn, nek- schouderklachten, spijvertering klachten, menstruatie klachten.

Methode niet toepassen bij:

Griep, osteoporose, kanker, ontstoken gewrichten, hernia, verlamming

Reacties zijn gesloten.